Hoe werk ik?

Als BGN-gewichtsconsulent begeleid ik volwassenen, die bijvoorbeeld vanwege hun werk (denk aan nachtdiensten, dienstreizen en zakelijke etentjes) en/of een groot aantal sociale activiteiten, problemen hebben met hun gewicht.

Maar ook als je geen problemen hebt met je gewicht en/of toch vragen hebt over gezonde voeding en een gezonde leefstijl, kun je bij mij terecht voor een voedingsanalyse en een voedingsadvies op maat.

Met betrouwbare informatie over gezonde voeding en een persoonlijke begeleiding werk ik – individueel of in groepsverband – graag met je samen op weg naar een gezond(er) voedingspatroon, een gezonde leefstijl en een blijvend behoud van het bereikte, gezonde gewicht. Daarbij ga ik uit van de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en maak ik gebruik van de Schijf van Vijf waarin deze richtlijnen door het Voedingscentrum zijn vertaald naar passende voedingsmiddelen.

Mijn ervaring is dat afvallen niet alleen gaat over minder eten, maar vooral ook over het geleidelijk en soms ingrijpend aanpassen van je leefstijl. Een pittige uitdaging, waarbij ik je graag goed op weg wil helpen. Met jou samenwerken tijdens deze ontdekkingsreis, want dat wordt het, is mijn manier van begeleiden. Dat betekent ook, dat ik je huiswerkopdrachten geef en van jou een actieve inbreng verwacht. En geloof me, daarmee wordt het hele veranderingsproces niet alleen steeds interessanter, maar ook leuker en gemakkelijker!

Tenslotte: bij mijn begeleiding van jouw gewichtsverlies hoef je niet bang te zijn voor een crash dieet. Verder adviseer ik beslist géén maaltijdvervangers, pillen/poeders of voedingssupplementen: deze passen gewoon niet in een gezond voedingspatroon.