Hoe werk ik?

Als BGN-gewichtsconsulent begeleid ik gezonde volwassenen, die bijvoorbeeld vanwege hun werk (denk aan nachtdiensten, dienstreizen en zakelijke etentjes) en/of een groot aantal sociale activiteiten, problemen hebben met hun gewicht.

Maar ook als u geen problemen heeft met uw gewicht en/of toch vragen heeft over gezonde voeding en een gezonde leefstijl, kunt u bij mij terecht voor een voedingsanalyse en een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsadvies.

Met betrouwbare informatie over gezonde voeding en een persoonlijke begeleiding werk ik – individueel of in groepsverband – graag met u samen om te komen tot een gezond(er) voedingspatroon, een gezonde leefstijl en een blijvend behoud van het bereikte, gezonde gewicht. Daarbij ga ik uit van de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en maak ik gebruik van de Schijf van Vijf waarin deze richtlijnen door het Voedingscentrum zijn vertaald naar passende voedingsmiddelen.

Mijn ervaring is dat afvallen niet alleen gaat over minder eten, maar vooral ook over het geleidelijk aan en soms ingrijpend aanpassen van uw leefstijl. Een pittige uitdaging, waarbij ik u graag goed op weg wil helpen om deze aan te gaan. Met u samenwerken tijdens deze ontdekkingsreis, want dat wordt het, is mijn manier van begeleiden. Dat betekent ook, dat ik u huiswerkopdrachten geef en van u een actieve inbreng verwacht. En geloof me, daarmee wordt het hele veranderingsproces niet alleen steeds interessanter, maar ook leuker en gemakkelijker!

Tenslotte: bij mijn begeleiding van uw gewichtsverlies hoeft u niet bang te zijn voor een crash dieet. Verder adviseer ik beslist géén maaltijdvervangers, pillen/poeders of voedingssupplementen: deze passen gewoon niet in een gezond voedingspatroon.

Om een nog betere indruk te krijgen van hoe ik werk, kunt u zich inschrijven voor mijn nieuwsbrief door een mail te sturen naar: margot@mhgewichtsadviezen.nl